logo Innersence
Andullatietherapie (pijnbestrijding)

Doelgroep
Andullatietherapie is bedoeld voor iedereen met pijnklachten van welke aard dan ook, zoals pijn aan:
  • Nek,Schouder en rugklachten
  • Reumatische klachten, Fibromalgie
  • Gewrichtspijnen
  • Spierkrampen
  • Neurologische aandoeningen (parkinson, MS enz)
  • Migraine, spanningshoofdpijn
  • Sportblessures
  • Slechte bloed- en/of lymfecirculatie
  • Stress, Burn out
  • Slechte houding en gewichtsvermindering ( is GEEN afslankmiddel, dit gaat heel geleidelijk aan)

Werking
Andullatie is in Nederland een vrij nieuwe manier van pijnbestrijding mat als belangrijkste kenmerk dat het geheel pijnloos werkt. Deze vorm van therapie wordt in vele ziekenhuizen, massagepraktijken en revalidatiecentra toegepast in met name BelgiŽ en Duitsland.

Andullatietherapie is en wordt nog wetenschappelijk streng onderzocht. De therapie geschiedt op een speciaal ontworpen Andullatiematras op een masagetafel, waaruit infraroodstralingen en maserende intensieve trillingen komen. Het is aangetoond dat bij langdurige klachten en chronische aandoeningen de pijnklachten voor 80% wordt verminderd. We spreken hier niet van genezing alleen van klachtenvermindering.


Andullatietherapie zorgt dus voor een betere kwaliteit van leven!

Het menselijk lichaam is opgebouwd uit beenderen en zachte weefsels. Tijdens de volledige lichaamsvibratie met het andullatiematras ervaren alle cellen in het menselijk lichaam trillingen( spieren, alle inwendige organen, lymfeklieren, bloedcirculatie, pezen en zenuwen). Ze reageren allemaal op hun eigen niveau op de trillingsfrequentie, waardoor de cellen gestimuleerd worden om meer energie te produceren en waardoor spieren samentrekken. Dit alles voelt u echter niet tijdens de behandeling, in het begin van de therapie kunnen uw klachten verergeren maar dit overgangsproces duurt een paar dagen. Ook de hersenen ontvangen de trillingen en worden op een positieve manier gestimuleerd. Daarnaast wordt de hormoonproductie in balans gebracht, wat verklaart dat de meeste mensen zich als herboren voelen.

De therapie
Tijdens de therapie worden zowel de bloedcirculatie als de lymfecirculatie gestimuleerd. De spieren worden gestimuleerd om samen te trekken ( ook de spieren die u al heel lang niet gebruikt heeft) om vervolgens volledig te ontspannen. Het ontspannen van spieren is voor veel mensen erg moeilijk, door welke omstandigheden dan ook. De spieren raken hierdoor snel verkrampt. Andullatie zorgt dus voor volledige ontspanning. Regelmatig gebruik van diepwerkende infraroodverwarming heeft een gunstige werking op de zelfgenezende kracht van het lichaam, verhoogt het weerstandsvermogen en zorgt voor een aangename ontspanning.

De kers op de taart: VOETREFLEXZONE MASSAGE
Bij voetreflexzone massage gaan we er vanuit dat de voeten een evenbeeld zijn van het hele lichaam en de organen. Het is mogelijk om door massage van de voetzolen verschillende organen via de zenuwbanen te beÔnvloeden en zo het hele lichaam in harmonie te brengen. Deze massage kan tijdens de andullatiebehandeling als aanvulling op de therapie worden toegepast. Voor elke aandoening is er een aangepast massageprogramma.

Neem ook een kijkje op www.andullatie.nl

De kosten
De eerste behandeling en intake gesprek zijn gratis.
Hierna zijn de kosten als volgt:
Behandeling van 15 minuten€ 10,00
Behandeling van 30 minuten€ 15,00
10 behandelingen kaart 15 minuten€ 85,00
10 behandelingen kaart 30 minuten€ 125,00
Ook bestaat de mogelijkheid om over te gaan tot aanschaf van het andullatiematras voor thuisgebruik als u baat heeft bij een intensieve dagelijkse behandeling. Meer informatie hierover kunt in de praktijk verkrijgen.
 
 
  Bij alles wat je zoekt
zoek 't in jezelf
en je zult 't vinden.
 
 
Innersence - Wilma van der Borst
Jongeneelenstraat 11, 4735 CG Zegge
Tel: 06 234 88 657 E-mail: info@innersence.nl